VEELBELOVENDE GELEGENHEID VOOR ECONOMISCHE MISSIE NAAR CANADA

VEELBELOVENDE GELEGENHEID VOOR ECONOMISCHE MISSIE NAAR CANADA

Willemstad- Het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) in nauwe samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zal zich aansluiten op een Economische Missie naar Toronto en Vancouver, Canada. De Economische Missie zal vanaf 2 tot en met 6 oktober 2017 aanstaande plaatsvinden in Canada en relevante lokale bedrijven kunnen hierbij aansluiten.

Bij voldoende belangstelling vanuit lokale bedrijven in de sectoren Life Sciences & Health, Agri-Food & Horticultuur en Water, zal de Sector Buitenlandse Economische Samenwerking bij MEO zorgdragen voor de coördinatie van een economische missie naar Canada. Doel van het bezoek is om de positie van de Nederlandse en Curaçaose bedrijfsleven te versterken op de Canadese markt. Canada wordt gezien als aanbieder van creatieve en innovatieve oplossingen op het terrein van landbouw, voedsel, infrastructuur en gezondheid. Relevante Curaçaose en Nederlandse bedrijven uit genoemde sectoren krijgen tijdens deze missie de gelegenheid om oplossingen te bieden voor problemen waar Canada mee kampt. Deze problemen omvatten onder meer overstromingen, voedselvoorziening, vergrijzing, stijgende zorgkosten en klimaatverandering. Verdere samenwerking met Nederlandse en Canadese bedrijven en uitbreiding of investering in de Canadese markt staan bij deze missie centraal.
De economische missie concentreert zich op Toronto, waar een bedrijvenprogramma wordt aangeboden. In Vancouver zal er een aanvullend programma worden aangeboden met het thema ‘Resilient Cities’. De programma’s voorzien in ‘matchmaking’ gekoppeld aan thematische seminars. Daarnaast zullen netwerkactiviteiten en bedrijfsbezoeken worden georganiseerd.
MEO doet hierbij een oproep naar lokale en Nederlandse bedrijven in de genoemde sectoren om zich voor deze missie in te schrijven. Bedrijven die geïnteresseerd zijn dienen ingeschreven te staan bij de kamer van koophandel. De kosten voor deelname aan deze economische missie en de reis- en verblijfkosten van de deelnemers komen voor eigen rekening te staan. Deelname kost €950 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers). Voor extra deelnemers betaalt u €475 per persoon. Om deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren geldt voor deze specifieke doelgroep een korting van 50% op de deelnemersbijdrage. Het dienstpakket dat u hiervoor wordt aangeboden omvat deelname van het bedrijf aan de (collectieve) programmaonderdelen, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf in Canada.
Geïnteresseerden kunnen het programma opvragen en hun belangstelling voor deelname aan deze missie tot uiterlijk woensdag 9 augustus 2017 aangeven bij drs. Shereeta Ramcharan via 465-0485 (tst 193) of s.ramcharan@cdi.cw.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: