Twee familieleden waren op leguanen in de mondi gaan jagen

Het Rescue and Coordination Center (RCC) ontving afgelopen woensdagavond een verzoek voor assistentie van de Centrale Politie Post op Bonaire. Twee familieleden waren op leguanen in de mondi gaan jagen. Op een gegeven moment raakten de twee elkaar kwijt en kon de een de ander nergens meer in de mondi terugvinden. De vermiste persoon bevond zich in de omgeving van een zoutpan. Het RCC van de Kustwacht heeft de kustwachthelikopter naar Bonaire gedirigeerd om bij de zoektocht naar de man te assisteren. Helaas werd de zoektocht die avond zonder positief resultaat afgerond.

Donderdagochtend hebben de familieleden van de vermiste persoon samen met het Korps Politie Caribisch Nederland en de Koninklijke Marechaussee het zoeken voortgezet. Ook hebben de autoriteiten op Bonaire een drone ingezet om vanuit de lucht te helpen zoeken. De kustwachthelikopter is eveneens in de lucht gegaan om de zoektocht te hervatten. Na een lange zoektocht heeft de kustwachthelikopter rond het middaguur de persoon liggend op zijn buik in de mondi waargenomen. De man is door de helikopter met ondersteuning van de aanwezige personen op de grond, naar boven gehesen en naar het vliegveld getransporteerd waar een wachtende ambulance hem naar het ziekenhuis heeft gebracht.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: