KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUINTERNASHONALNOTISIA

Hoofdelijke stemming in groepen

Hoofdelijke stemming in groepen

2 juni 2020

De hoofdelijke stemming van vanmiddag verloopt anders dan de Tweede Kamer gewend is. De Kamerleden spreken in groepen van vijftig hun ‘voor’ of ‘tegen’ uit, in plaats van met 150 mensen in de plenaire zaal.

Hoofdelijk stemmen

Hoofdelijk stemmen betekent dat alle 150 Kamerleden hun individuele stem uitbrengen en dat er dus niet per fractie wordt gestemd. In de plenaire zaal zegt ieder Kamerlid na het opnoemen van zijn of haar naam: ‘voor’ of ‘tegen’. De 150 Kamerleden worden nu in drie groepen opgedeeld zodat het veilig is om te stemmen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d