Riba 15 maart 2020 Wardacosta a detecta un boto biniendo for di awanan territorial di Venezuela. / De Kustwacht heeft op 15 maart 2020 een boot aangehouden die vanuit de territoriale wateren van Venezuela richting Rogers Beach voer.

Riba 15 maart 2020 Wardacosta a detecta un boto biniendo for di awanan territorial di Venezuela. Un team di Metal Shark a bai pa intercepta e boto cu tawata nabegando direccion di Rodgers Beach. Durante control na bordo e team di Metal Shark a ripara cu documentashon na bordo di e boto ku nomber Alyssa no tawata cuadra. Pa e motibo aki a tuma contacto cu fiscal y a tuma desishon pa tuma e boto den beslag pa por hasi mas investigashon.

Durante di investigashon Directie Scheepvaart Aruba a bin constata cu e boto intercepta su documentashonnan no tawata cuadra cu loke tin den nan sistema. E capitan di Alyssa a purba drenta Aruba sin registra y sin paga impuesto na Douane pa e boto. Outoridatnan purba drenta den contacto cu e doΓ±o di e boto Alyssa pa e por presenta cu e documentonan original di boto, pero e doΓ±o nunca a presenta cu esakinan. Pa motibu ku nunca mas no a logra di haya contacto ku e doΓ±o, fiscal a tuma e desishon pa destrui e boto pa motibu di importashon ilegal di e boto.

 

De Kustwacht heeft op 15 maart 2020 een boot aangehouden die vanuit de territoriale wateren van Venezuela richting Rogers Beach voer. Een Metal Shark voer richting Rogers Beach en heeft de boot daar onderschept. Bij controle aan boord van het vaartuig bleken de scheepsdocumenten niet te kloppen. In overleg met de Officier van Justitie is het vaartuig in beslag genomen voor verder onderzoek.

Uit het onderzoek, dat door Directie Scheepvaart Aruba werd uitgevoerd, bleek dat de scheepsdocumenten van de boot onjuist waren. De kapitein van Alyssa wou de boot vermoedelijk zonder registratie en betaling van importheffingen Aruba invoeren. De autoriteiten hebben de eigenaar verzocht langs te komen zodat hij de juiste papieren kon tonen. De eigenaar is ondanks de vele oproepen nooit komen opdagen. De autoriteiten zijn hierdoor in overleg met de Officier van Justitie overgegaan tot het vernietigen van het vaartuig.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: