KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haรฑa tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

46 lokale kunstenaars hun atelier deuren openen voor het grote publiek. / 46 artista lokal lo habri porta di nan atelier pa e publiko

NL

Deze maand staan er 2 fantastische weekenden op de agenda voor kunstminnend Curaรงao, wanneer 46 lokale kunstenaars hun atelier deuren openen voor het grote publiek.

De alweer 5e editie van de Open Atelier Route zal worden gehouden op 20/21 maartย  en 27/28 maart 2021. Het publiek kan de lokale kunstenaars ateliers bezoeken tijdens het eerste weekend โ€œpabou di brรนgโ€, waarbij de Julianabrug het eiland in tweeรซn deelt. Het tweede weekend wordt gehouden op 27 en 28 maart โ€œpariba di brรนgโ€.

De studio’s bieden een verscheidenheid aan kunstdisciplines zoals schilderen, aquarelleren, beeldhouwen, keramiek, fotografie, sieraden, film, enzovoort. De bezoeker ontmoet de kunstenaar en krijgt een persoonlijk kijkje in de praktijk van de kunstenaars. Alleen niet te dichtbij aangezien de 2 meter afstand en alle andere COVID19-restricties van toepassing zijn. De ontsmettingsmiddelen zullen aanwezig zijn, en de bezoeker wordt verwacht een mondkapje te dragen.

De OAR organisatie bestaat uit 3 artiesten:

Ellen Spijkstra, Avantia Damberg en Marcel van Duijneveldt die zelf ook deelnemen aan de route.

 

Kunstenaars die zich dit jaar voor het eerst hadden aangemeld zijn belangeloos gescreend door de kunsthistorici Josee Thissen-Rojer en Christel Monsanto.

De OAR kreeg steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied, de Coca-Cola Company en Curaรงao Pharmacal Company.

 

PAP

E luna aki tin 2 wikรจnt fantastiko riba agenda pa tur ku stima arte na Kรฒrsou. 46 artista lokal lo habri porta di nan atelier pa e publiko.

 

Ya ta e di 5 edishon di Open Atelier Route i e lo tuma luga riba 20/21 di mart i 27/28 di mart 2021. E publiko por bishita e artistanan den e promรฉ wikรจnt ku ta pabou di brug Juliana ku ta parti e isla den dos anto e di dos wikรจnt lo ta pariba di brug dia 27 i 28 di mart.

 

E studionan tin diferente disiplina di arte manera pintamentu, aquarel, skulptura, kerรกmiko, fotografรญa, joyas, pelรญcula etcetera. Un bishitante ta topa e artist personalmente i mira su manera di torah. No muchu personal si nรณ, tin e 2 meter di destansia i e otro reglanan di COVID19 ta aplikรก. Lo tin hand-sanitizer i nos ta anima tur bishitante di bisti nan mondkapje.

 

E organisashon ta 3 artista mes ku tambe ta doe mee: Ellen Spijkstra, Avantia Damberg i Marcel van Duijneveldt. Tin artista nobo ku ta partisipa i nan a pasa dor di un screening dor di Josee Thissen-Rojer i Christel Monsanto ku ta expertonan di arte.

 

E OAR a hanja sosten di Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied, Coca-Cola Company i Curaรงao Pharmacal Company.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d