Het vaartuig was in de buurt van Klein Curaçao en had problemen met een verhitte motor.

 

Gisteravond tegen 19:00 kwam een melding via VHF bij de Rescue & Coordination Center (RCC) van de kustwacht binnen van het vaartuig FENIX. Het vaartuig was in de buurt van Klein Curaçao en had problemen met een verhitte motor. De RCC heeft de Dash patrouillevliegtuig van de kustwacht opgeroepen om naar de aangegeven locatie te vliegen. De CITRO werd ingelicht en is meteen met de Braakman richting Klein Curaçao gevaren en de Metal Shark was onderweg. Kort daarna meldde de Dash dat het vaartuig op de rotsen was gelopen en dat de drie opvarenden aan boord aan wal waren geklommen. Bij aankomst van de Braakman en de Metal Shark bleek dat één van de opvarenden zijn been had gebroken. De CITRO-personeel heeft de persoon ter plekke behandeld en zijn daarna richting Caracasbaai naar hun Boathouse gevaren waar een ambulance al klaar stond om de gewonde over te nemen. De andere twee opvarenden zijn met de Metal Shark naar het Kustwacht Steunpunt te Parera gebracht.

Een succesvolle reddingsactie in samenwerking met ons ketenpartner CITRO!

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: