Uitspraak zaak verdachte B.W.E.

Uitspraak zaak verdachte B.W.E.

Willemstad – Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft woensdag 21 december uitspraak gedaan in de zaak tegen de verdachte B.W.E. (geboren te Curaçao), die op 25 april 2015 op de Schottegatweg Oost een aanrijding heeft veroorzaakt waarbij twee motorrijders tegen zijn voertuig zijn aangereden. Als gevolg hiervan is een van de motorrijders, M.A.S., een aantal dagen later aan zijn verwondingen overleden. Het Gerecht heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Tevens is de verdachte veroordeeld tot een taakstraf van 240 uren, betaling van een schadevergoeding aan de nabestaande van het dodelijke slachtoffer en ontzegging tot het besturen van een motorrijtuig voor twee jaar.

Het Gerecht acht bewezen dat de verdachte in de nacht van 24 op 25 april 2015 in een auto is gaan rijden waarvan hij wist dat de remmen niet deugdelijk waren. Vervolgens heeft hij de auto niet tot stilstand gebracht toen de verkeerslichten bij de splitsing van de Sta. Rosaweg en Schottegatweg Oost op rood waren geschakeld. Ook heeft hij zijn snelheid niet zodanig geregeld dat hij zijn voertuig tot stilstand kon brengen binnen de afstand waarover hij de weg kon overzien en waarover deze vrij was. Als gevolg hiervan zijn twee motorrijders M.A.S. en D.J.G.J.B. tegen de auto gebotst, met de dood van M.A.S. tot gevolg.
Daarmee heeft de verdachte als bestuurder aan het verkeer deelgenomen en zich daarbij zodanig gedragen (grovelijk onvoorzichtig, onachtzaam en nalatig gereden) dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval heeft plaatsgevonden waardoor een ander werd gedood.

Het Gerecht rekent het de verdachte zwaar aan dat hij zijn verantwoordelijkheid als verkeersdeelnemer op uiterst verwijtbare wijze heeft veronachtzaamd met fatale gevolgen. Voorts benadrukt het Gerecht dat het leed dat door de ernstige verkeersfout van de verdachte is aangericht, voor de nabestaanden onherstelbaar is. Tegelijkertijd is aannemelijk geworden dat het ongeval ook op de verdachte grote impact heeft gehad. Verdachte B.W.E. heeft erg veel spijt van zijn verkeersgedrag, hij draagt de gevolgen van zijn handelen nog dagelijks met zich mee en lijdt nog steeds daaronder. Verder heeft het Gerecht acht geslagen op de jeugdige leeftijd van de verdachte en het feit dat hij nog zijn schoolopleiding dient te voltooien. Tenslotte heeft het Gerecht geconstateerd dat verdachte niet eerder in aanraking is gekomen met politie of justitie.
Het Gerecht heeft deze feiten en omstandigheden in strafmatigende zin meegewogen.

https://www.dropbox.com/s/472yogiwizcv9uq/Uitspraak%20B.W.E.%2021%20december%202016.pdf?dl=0

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: