KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Qredits awor ta fasilitá mikrokredito na Kòrsou tambe. / Qredits verstrekt nu ook microkredieten op Curaçao!

Qredits awor ta fasilitá mikrokredito na Kòrsou tambe.

Willemstad, 17 aprel 2018- Un di kuater  establesimentu di Qredits den Karibe ta un echo! Awe ofisialmente e ofisina lokal di e establementu di mikrokrédito aki a keda inougurá pa minister di Desaroyo Ekonómiko, sr Steven Martina. Na e kantor aki di Qredits empresarionan lokal por akudí pa un mikrokrédito te ku Fls. 50.000,- i tambe pa risibi guia i coaching. Ya na Boneiru, Aruba i  Sint Maarten diferente empresario ta hasiendo uzo di e posibilidatnan ku Qredits ta brinda.

Otorgashon di krédito sin finnan di lukro

Ya for di aña 2009 e kompania Qredits a bin ta otorgá krédito na empresarionan eksistente i esnan ku kier kuminsá un propio empresa na Ulanda. Qredits ta un organisashon sin finnan lukrativo kaminda stimulashon di e espiritu empresarial ta pará sentral. Netamente pa e motibu aki Qredits ta paga èkstra atenshon riba e posibel futuro di e empresario na momento di evaluashon di petishonnan risibí. E pashon i e espiritu empresarial serka e petishonario ta di sumo importansia. For di aña 2015 Qredits ta aktivo na Boneiru tambe i aña pasá a establesé tambe e kantornan na Aruba i tambe Sint Maarten, Saba i Sint Eustatius.

Kòrsou ta e chèri riba e bolo

Direktor i orguyoso fundador di Qredits, sr. Elwin Groenevelt, ta deseá di hasi e soño empresarial di un i tur un realidat. Dia 20 di òktober 2017 Qredits a firma un akuerdo ku minister di Desaroyo Ekonómiko, sr Steven Martina. E akuerdo aki ta hasi posibel pa habri un ofisina di Qredits aki na Kòrsou. “Establesimentu di un ofisina di Qredits na Kòrsou ta hasi posibel ku awor ofisialmente tur hende ku ta forma parti di Reino Ulandes por hasi un petishon di krédito serka nos. Ku e vishon ku nos ta karga pa realisá mas tantu soñonan empresarial posibel, e echo di tin un ofisina na Kòrsou tambe ta realmente e chèri riba e bolo. Di e forma aki nos ta habri e posibilidat pa yuda aun mas hende ku kier kuminsá nan propio empresa. I ta netamente pa esaki no ta hasi’é.

Promé petishonnan ya t’aden

Apesar ku e kantor di Qredits ahinda no a keda habrí ofisialmente, nos empresarionan lokal ya tabata sa di haña kontakto ku e ofisina di mikrokrédito. Di e forma aki pues ya e promé petishonnan a drenta pa medio di entre otro e página di Facebook i e wèpsait di Qredits Kòrsou. E  konseheronan empresarial lokal,  Raiska Herrera i Thom van der Weide ya ta trahando sumamente duru pa por evaluá e petishonnan aki. Ku e apertura ofisial di e ofisina di Qredits Kòrsou ta posibel pa un empresario pasa personalmente tambe na e kantor situá na Caracasbaaiweg 186B, pegá ku e ofisina di Dushi Homes i tuma informashon liber di kompromiso. E wèpsait di Qredits Kòrsou ta disponibel tantu na Papiamentu komo Ulandes via http://www.qredits.com. Un petishon pa krédito por wòrdu yená riba e wèpsait aki i e dokumentonan nesesario tambe por keda mandá elektrónikamente.

80 krédito

Meta di Qredits Kòrsou ta pa otorgá masomenos 80 krédito di manomenos Fls. 30.000 den 2018. Aparte di esaki Qredits ta spera di por guia mas di 200 empresario aspirante den establesimentu di nan propio negoshi e aña aki. Qredits kier tene tambe un kombersashon ku sektor di enseñansa di Kòrsou pa asina brinda e posibilidat di ofrese e programa “ Ik word Eigen Baas” den nos sistema di enseñansa. E programa elektróniko di Kon pa skirbi un plan empresarial ( Ondernemingsplan Schrijven) ta disponibel tantu na Ulandes komo Papiamentu i lo wòrdu ofresé pa medio di vouchersnan optenibel na kantor di Qredits.

=====================

 

Qredits verstrekt nu ook microkredieten op Curaçao!

 

WILLEMSTAD, 17 april 2018 – Een vierde vestiging op de Cariben is een feit! Vandaag wordt officieel de eerste vestiging geopend door Minister President van Curaçao, Eugene Rhuggenaath. Bij het kantoor in Willemstad kunnen ondernemers terecht voor microkrediet(tot NAf 50.000), coaching en begeleiding. Op Bonaire, Aruba en Sint-Maarten wordt al actief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Qredits de eilanders biedt.

 Kredietverstrekker zonder winstoogmerk

Sinds 2009 verstrekt Qredits kredieten aan startende en  ondernemers in Nederland. Daarbij staat voorop dat de non-profitorganisatie ondernemerschap wil stimuleren. Bij de beoordeling van de kredietaanvragen wordt dan ook met name gekeken naar de toekomst van de ondernemer. De passie en het ondernemersplan zijn belangrijker dan alles eromheen. In het Caribisch deel van het Koninkrijk is Qredits sinds 2015 actief op Bonaire. Daarop volgden vorig jaar de vestigingen op Aruba en de SSS-eilanden.

Curaçao is kers op de taart

Directeur en trotse oprichter van Qredits, Elwin Groenevelt, wil iedereen de kans geven om zijn ondernemersdroom uit te laten komen. Op 20 oktober 2017 is met Minister Steven Martina een overeenkomst getekend die het voor Qredits mogelijk maakt om op Curaçao te gaan starten. ‘De vestiging op Curaçao maakt dat iedereen in het Nederlandse Koninkrijk de mogelijkheid krijgt om een krediet aan te vragen bij ons. Met de visie die we hebben om zoveel mogelijk ondernemersdromen uit te laten komen, is deze vestiging op Curaçao echt de kers op de taart. Zo kunnen we nog meer mensen helpen die een eigen bedrijf hebben of willen opstarten. En dat is waar we het voor doen.’

Eerste aanvragen binnen

Ondanks dat het kantoor nog niet officieel is geopend was wisten de Curaçaoërs Qredits al te bereiken. Zo kwamen via de Facebookpagina van Qredits Curacao en de website al de eerste aanvragen binnen. De lokale bedrijfsadviseurs Raiska Herrera en Thom Van Der Weide, werken hard om deze eerste aanvragen te beoordelen. Vanaf vandaag is het mogelijk om ook op het kantoor van Qredits aan de Caracasbaaiweg 186B in Willemstad binnen te lopen om vrijblijvend informatie te ontvangen. De website van Qredits Curaçao is in het Nederlands en Papiaments beschikbaar en te bereiken via http://www.qredits.com. Een kredietaanvraag kan via de website worden ingediend en de benodigde stukken kunnen worden geüpload.

80 kredieten

De doelstelling is om in 2018 ongeveer 80 kredieten te verstrekken van gemiddeld NAf 30.000. Daarnaast hoopt Qredits ruim 200 aspirant ondernemers te begeleiden bij opzetten van een eigen bedrijf en in gesprek te gaan met de onderwijssector om ons ondernemerschapsonderwijsprogramma ‘Ik word Eigen Baas’ aan te bieden.  De e-learning Ondernemingsplan Schrijven is beschikbaar in het Nederlands en het Papiamentu en zal actief aan aspirant ondernemers worden aangeboden via vouchers die verkrijgbaar zijn bij Qredits.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: