Curaçao Amateur Boxing Association blikt terug op een geslaagde prestatie in Aruba

Curaçao Amateur Boxing Association blikt terug op een geslaagde prestatie in Aruba
Afgelopen zaterdag hebben boksers van Baas Sports en IMMARTIAL – Athlete Centre deelgenomen aan een amateur boks evenement in Aruba, waarbij zij het publiek hebben kunnen vermaken.
De boks delegatie bestond uit 4 personen, waarbij Ginuwine Kwidama (Baas Sports) en Robin Housen de co-main en main event waren tijdens het jaarlijkse Koning van Oranje evenement.
Na 7 lokale partijen was Kwidama als eerste aan de beurt om Curaçao te vertegenwoordigen. Kwidama wist zijn tegenstander (Mark Campbell) 3 rondes lang te domineren en heeft de wedstrijd weten te winnen. “Kwidama was zeer goed bezig, alleen waren we gewaarschuwd voor de harde rechter van tegenstander. Dat wisten we en hebben daar goed op geanticipeerd.” Aldus trainer Edwin Baas.
Na Kwidama was het Housen zijn beurt om aan te treden als main event tegen een, op papier, meer ervaren tegenstander. Housen kwam gedurende de wedstrijd steeds beter in zijn ritme. Dit resulteerde in 2x een knock down van Housen zijn tegenstander (Alrick Tromp). Helaas werd zijn tegenstander niet uitgeteld en was het net niet genoeg voor Robin om de winst naar hem toe te trekken. “Robin kwam net iets te kort voor de winst, maar we kunnen er heel veel lering uittrekken. Dat was overigens een van onze belangrijkste doelstellingen, ongeacht het resultaat van deze partij.” aldus trainer Gideon Jonker van IMMARTIAL – Athlete Centre.
CuraBox zal op 1 juni weer amateur wedstrijden op Curaçao organiseren in het Salaris Niels Liberia en daarbij zullen meerdere Curaçaose vechters aan meedoen.
2019-04-27 from left to right Ginuwine Kwidama Mark Campbell Edwin Baas
2019-04-27 Ginuwine Kwidama Baas Sports Curacao wins Mark Campbell
P1590773
WhatsApp Image 2019-04-26 at 5.13.35 PM
WhatsApp Image 2019-04-28 at 7.05.19 PM
Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: