Algun siman pasá gerensia di St. Elisabeth Hospital, den akuerdo ku Staf Médiko a tuma e desishon pa para e operashonnan elektivo temporalmente i kontinuá solamente ku operashonnan agudo.

Algun siman pasá gerensia di St. Elisabeth Hospital, den akuerdo ku Staf Médiko a tuma e desishon pa para e operashonnan elektivo temporalmente i kontinuá solamente ku operashonnan agudo. Tur esaki dor di eskases di personal, material i rekurso pa motibu ku e  finansiamentu ku mester kubri tur gastu, di parti di gobièrnu, no ta tumando lugá.

 

Entretantu e situashon a empeorá di tal sistema ku tambe tin falta struktural di medisina. Esaki tin komo konsekuensia ku e kuido di pashèntnan di entre otro onkologia i HIV no por tuma lugá manera mester, of no por sosodé.
E kuido di e pashènt individual ta bou di preshon grandi i esaki no ta akseptabel pa Staf Médiko di hospital.

 

Staf Médiko ta den konsulta regularmente ku gerensia di SEHOS  i ta para kompletamente tras di e sifranan i dato presentá, ku ta duna un bista di e presupuesto ku ta nesesario.

 

Tur petishon di Staf Médiko na gobièrnu pa por papia tokante e situashon grave di kuido pa pashènt a keda sin kontesta.  Pa medio di e komunikado aki Staf Médiko ta supliká gobièrnu di Kòrsou pa solushoná e problema tokante e situashon na SEHOS, konforme e petishon di SEHOS.

 

Nos no por keda warda te ora hasi atrobe un investigashon. Nos tin ku kòrda riba e pashènt ku tur dia mas i mas ta sufri bou di e situashon aki.

 

Afgelopen weken heeft de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Hospitaal in overleg met de medische staf besloten om alleen nog urgente operaties uit te voeren en electieve ingrepen uit te stellen. Dit alles vanwege een chronisch gebrek aan mens, materiaal en middelen door uitblijven van een structurele oplossing voor een dekkende financiering, door de overheid, van de gemaakte kosten. 

 

Inmiddels is de situatie dermate verergerd dat ook een structureel tekort is ontstaan aan geneesmiddelen, waardoor behandeling van o.a. oncologie- en HIV patiënten, niet op de vereiste wijze, of helemaal niet kan geschieden. De zorg voor de individuele patiënt is onder deze huidige omstandigheden dan ook ernstig onder druk en voor de medische staf niet acceptabel.

 

De medische staf is continu in overleg met de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Hospitaal hieromtrent en staat volledig achter de door de Raad van Bestuur aangeleverde data en cijfers, die een overzicht geven van het noodzakelijk benodigde budget. 

 

Alle verzoeken van de medische staf aan de overheid voor overleg over de ernstige situatie van de patiëntenzorg zijn onbeantwoord gebleven. De medische staf verzoekt dan ook middels dit bericht de overheid met klem om de ontstane situatie, conform het verzoek van het SEHOS, op te lossen. 

 

We kunnen niet meer wachten op de uitslag van weer een onderzoek, terwijl de patiënt evident dagelijks in toenemende mate schade van de ontstane situatie ondervindt. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: