Openbaar Ministerie BES PROMÉ BUT PAGÁ RELASHONÁ KU INKUMPLIMENTU KU LEI DI EMERGENSIA / Openbaar Ministerie BES EERSTE BOETE BETAALD IN VERBAND MET NIET-NALEVING VAN DE COVID-MAATREGELEN

Openbaar Ministerie BES

PROMÉ BUT PAGÁ RELASHONÁ KU INKUMPLIMENTU KU LEI DI EMERGENSIA
Ministerio Públiko di islanan BES (OM BES) a risibí alrededor di 300 prosès-verbal (p-v) di KPCN, Marechaussee i di Toezicht & Handhaving relashoná ku inkumplimentu di e ordenansa di emergensia / dekreto di gezaghèber di e medidanan di covid. Mayoría di e prosès-verbal nan aki a keda repartí pa violashon di toke de keda (171 à $ 150,- but), probishon di alkohòl (30 à $ 150,- but), prohibishon di aglomerashon (76 à $ 150,- but) i kombinashon di e infrakshonnan aki (à $ 250,- but).
Kolaboradornan di OM BES ta trahando duru pa prosesa e but nan i pa tuma kontakto ku e personanan ku a kibra ku regla. E promé but di $ 150,- a wòrdu pagá (wak potrèt). E persona en kestion kier a biaha pa Hulanda, pero no kier a hañé ku sorpresa na frontera.
For di 1 di aprel te ku awe e deurwaarder a entrega 87 karta di but na kas (mas o menos 30%). For di otro siman por paga e deurwaarder mesora ku karchi por medio di un aparato mobil di swaip ora pasa trese e karta di but na kas.
Ministerio Públiko ta enfatisá na un i tur pa kumpli ku e medidanan di covid. Inkumplimentu ta nifiká chèns pa hopi mas kontagio.
E peso riba e bida sosial ta hopi pisá. Pero mas pisá lo bira e konsekuensianan grandi pa horeka, salubridat, klase medio i mantenshon di lei.

Openbaar Ministerie BES
EERSTE BOETE BETAALD IN VERBAND MET NIET-NALEVING VAN DE COVID-MAATREGELEN
Het Openbaar Ministerie van de BES-eilanden (OM BES) heeft een kleine 300 processen-verbaal (p-v’s) ontvangen van KPCN, de Marechaussee en Toezicht & Handhaving voor het overtreden van de noodverordening/het besluit van de gezaghebber inzake de covid-maatregelen.
Het merendeel van deze p-v’s is afgegeven voor het overtreden van de avondklok (171, à $ 150 boete), het alcoholverbod (30, à $ 150 boete), het samenscholingsverbod (76, à $ 150 boete), en combinaties van deze overtredingen (à $ 250 boete).
De medewerkers van het OM BES zijn actief bezig om deze boetes te verwerken en alle overtreders te benaderen. De eerste boete à $ 150 is al betaald, zie foto. Betreffende persoon wilde naar Nederland gaan en bij de grens niet voor verrassingen komen te staan.
Vanaf 1 april tot nu zijn 87 boetebrieven door de deurwaarder aan huis bezorgd (zo’n 30 %). Vanaf volgende week kan door middel van pinnen (mobiel pinapparaat) direct bij de deurwaarder afgerekend worden.
Het OM BES is voornemens de personen die niet betalen te dagvaarden voor een rechtszitting, te beginnen in augustus.
Het OM kan niet genoeg benadrukken dat de covid-maatregelen nageleefd moeten worden. Niet-naleving betekent veel besmettingen.
De inbreuk op het sociale leven valt zwaar. Maar nog zwaarder dan vallen de grote gevolgen voor de middenstand, de horeca, de gezondheidszorg en de rechtshandhaving.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: