De Kustwacht in samenwerking met het Korps Politie Curaçao, Havenveiligheidsinspectie, Belastingaccountantsbureau (BAB) en Maritieme Autoriteiten Curaçao (MAC) voeren controles uit die gericht zijn op het naleven van de coronamaatregelen op zee en geldige scheepsdocumenten aan boord.

 

 

Kustwacht Caribisch Gebied

De Kustwacht in samenwerking met het Korps Politie Curaçao, Havenveiligheidsinspectie,
Belastingaccountantsbureau (BAB) en Maritieme Autoriteiten Curaçao (MAC) voeren controles uit die gericht zijn op het naleven van de coronamaatregelen op zee en geldige scheepsdocumenten aan boord. Het doel van deze controles is om te garanderen dat mensen zich aan de maatregelen houden die door de Regering van Curaçao zijn vastgesteld om te voorkomen dat COVID-19 zich verder op ons eiland verspreid.
Het multidisciplinaire team heeft de afgelopen dagen verschillende vaartuigen bij de meest
bezochte baaien en stranden, aan zowel het oosten als het westen van het eiland,
gecontroleerd. De meeste vaartuigen houden zich netjes aan de maatregelen en hebben hun scheepsdocumenten op orde. Gedurende deze controles heeft het multidisciplinaire team een aantal processen-verbaal moeten opmaken voor eigenaren van de vaartuigen die zich niet aan de COVID-19 hielden of hun scheepsdocumenten niet op orde hadden.
De geldende maatregelen op zee zijn als volgt: samenscholingen op zee zijn niet toegestaan,
samenscholing op pieren, ‘floaties’ en/of vlot op zee zijn ook niet toegestaan. Het is verboden evenementen op zee met boten en andere vaartuigen onder welke naam dan ook te organiseren gedurende deze crisis. Alle vaartuigen kunnen slechts 50% van hun maximale capaciteit aan boord hebben, inclusief hun bemanningsleden en een maximum van twee vaartuigen kunnen naast elkaar aanmeren. Slechts achtergrondmuziek is geoorloofd, waardoor de personen aan boord elkaar kunnen horen zonder hun stem te verheffen of te schreeuwen. Op geen enkele van de vermelde vaartuigen is dansen geoorloofd. Deze regels gelden ook voor Klein Curaçao, gedurende de crisisperiode van COVID-19. Houdt u zich aan de COVID-19
maatregelen en zorg dat u uw scheepsdocumenten bij u heeft.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: