google.com, pub-5639114718427035, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De Kustwacht Caribisch Gebied kreeg recent een melding dat de tanker CETUS op zee in nood was en dat de bemanning het schip moest verlaten.

Kustwacht Caribisch Gebied

De Kustwacht Caribisch Gebied kreeg recent een melding dat de tanker CETUS op zee in nood was en dat de bemanning het schip moest verlaten. Het patrouillevliegtuig van de Kustwacht is direct door het Rescue and Coordination Center (RCC) naar de opgegeven locatie gedirigeerd om poolshoogte te nemen. Eenmaal op de locatie, ongeveer 160 mijl noordwesten van Curaรงao, zag de bemanning van het Dash vliegtuig dat de personen in het water op โ€˜fendersโ€™ dreven en hun tanker genaamd CETUS gezonken was. Hierop heeft het Dash vliegtuig twee opblaasbare reddingsvlotten uit het vliegtuig gedropt voor de 14 drenkelingen en een hond. De drenkelingen gingen snel aan boord van de twee reddingsvlotten zitten, in afwachting van hulp dat onderweg was. Om beide reddingsvlotten in de gaten te houden en de veiligheid van de drenkelingen te waarborgen heeft het RCC een tweede patrouillevliegtuig van de Kustwacht naar de locatie gedirigeerd om op zee te assisteren. De helikopter van de kustwacht cutter van de USCG, Thetis heeft ook gedurende deze reddingsactie naar de drenkelingen van de CETUS op zee helpen zoeken.
Het RCC van de Kustwacht had ondertussen de tankers MELBA en STAVANGER een verzoek gestuurd via NAVTEX voor assistentie bij de case. De twee tankers die ingestemd hadden om hulp te bieden, voeren direct naar de drenkelingen om deze te redden. Eenmaal op locatie gekomen hebben de tankers MELBA en STAVANGER de drenkelingen aan boord genomen van de twee reddingsvlotten, die afzonderlijk van elkaar op zee dreven. In afstemming met het RCC en de kapiteins van de twee tankers zijn de drenkelingen en een hond met de tankers naar Venezuela en Trinidad en Tobago meegevaren om daarna veilig naar huis terug te keren. Op de gezonken tanker CETUS zaten twee bemanningsleden die tot op heden worden vermist.
De Kustwacht wenst de familie van de vermisten sterkte toe.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: