KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

De leerlingen van de Basis Opleiding Kustwacht bieden een helpende hand in de coronacrisis.

De leerlingen van de Basis Opleiding Kustwacht bieden een helpende hand in de coronacrisis. In verband met de coronacrisis zijn alle BOK-leerlingen huiswaarts gekeerd. Eenmaal thuis hebben de jongeren ervoor gekozen om een helpende hand te bieden aan hun medeburgers die door de crisis hulp nodig hebben. Op zowel Aruba, Curaçao als op St. Maarten zijn diverse instanties bezig met het organiseren van goede initiatieven om de burgers en dieren die getroffen zijn te helpen. Er worden onder andere vele voedselpakketten gemaakt, voedselpakketten uitgedeeld en dieren geholpen.

Bij Boka Ascension, op Curaçao hebben de leerlingen geholpen met het spotten van schildpadden in gevaar. De schildpadden in het gebied zijn in het aangespoelde sargassum in de baai vast komen de zitten. Sea Turtle Conservation Curaçao deed een oproep om hen te faciliteren bij het redden van de zeeschildpadden. De leerlingen zijn verzocht om onder andere op de uitkijk te gaan staan om schildpadden in nood waar te nemen. De Citro Curacao vrijwilligers hebben ook bij deze actie geholpen door op zoek te gaan met drones naar de dieren in het sargassum wier. Op Aruba hebben de leerlingen meegeholpen met voedselpakketten maken en de voedselbakken schoon te wassen bij Fundacion pa nos Comunidad. De leerlingen op St. Maarten ondersteunen K1 Britannia met het leveren van voedselpakketten aan mensen in nood. De BOK-leerlingen zijn enthousiast en doen hun best om de mensen en dieren die het hardst zijn getroffen te bereiken.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading