Hopi kos a kambia den kuido di hóben na e islanan BES den e último 2 añanan.

Rijksdienst Caribisch Nederland

Jeugdzorg
Hopi kos a kambia den kuido di hóben na e islanan BES den e último 2 añanan. Jeugdzorg (kuido di hóben) awor ta kai bou di e Direktiva di Programa di Kuido i Hubentut Hulanda Karibense (ZJCN). Maideline Martijn, Hefe di Hubentut di ZJCN, ta konta kon Hubentut ta hinká den otro i kiko e departamento aki ta hasi.
E mucha sentral
“For di 2019 nos ta usa un aserkamentu nobo den e kuido di hóben: e Child Focus Approach (Aserkamentu Enfoke riba Mucha). Den e aserkamentu aki, seguridat di e mucha ta sentral. Pa sòru ku e mucha ta seif, nos ta traha un plan pa hinter e famia. Nos manera di traha ta 1 famia, 1 plan. Asina tur mucha den e famia ta bini riba pantaya. Asina nos por traha preventivo. Nos ta papia ku tur miembro di famia i e mucha por ta presente einan. Punto di salida ta pa e mucha haña e ayudo nesesario prinsipalmente den su propio situashon di kas. Nos ta guia e mayornan den esaki. Jeugdzorg ta hasi su bèst pa saka ménos mucha posibel for di kas. Solamente ora berdaderamente no por otro. Un situashon di kas kaminda e mucha ta parti di e famia, ta mihó pa e mucha.”

 

 

Jeugdzorg
In de jeugdzorg op de BES-eilanden is de laatste 2 jaar veel veranderd. Jeugdzorg valt nu onder de Programmadirectie van Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN). Maideline Martijn, Hoofd Jeugd van ZJCN, vertelt hoe Jeugd in elkaar zit en wat deze afdeling doet.
Het kind centraal
“Sinds 2019 gebruiken we in de jeugdzorg een nieuwe benadering: de Child Focus Approach. Bij deze aanpak staat de veiligheid van het kind centraal. Om te zorgen dat het kind veilig is, maken we een plan voor het hele gezin. Ons werkwijze is 1 gezin, 1 plan. Alle kinderen in het gezin komen hierdoor in beeld. Zo kunnen we preventief werken. We praten met alle gezinsleden en daar mag het kind bij zijn. Uitgangspunt is dat het kind voornamelijk in zijn of haar eigen thuissituatie de nodige hulp krijgt. De ouders begeleiden we hierin. Jeugdzorg doet haar best om kinderen zo min mogelijk uit huis te plaatsen. Alleen als het echt niet anders kan. Een thuissituatie waar het kind onderdeel is van het gezin, is het best voor het kind.”
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: